Woensdag 11/9/19

Dag iedereen!

 

Na een stevig ontbijt vertrokken we deze morgen naar Dinant voor onze daguitstap. Eerst bezochten we de grot ‘La Merveilleuse’. We daalden met z’n allen af tot 45m diepte. Het was er best frisjes! Brrr!

Daarna trokken we naar het centrum waar we de kabellift namen tot bovenaan de Citadel. Daar bewonderden we het mooie uitzicht over de Maasvallei. We hadden best wel wat honger en we genoten dan ook van onze zelfgemaakte picknick. Nadien speelden we even op het speelplein. De stevige stappers trotseerden de 408 trappen terug naar beneden.

In het stadscentrum wandelden we even rond en bezochten we de kerk ‘La Collégiale’, het huis van Adolph Sax en de brug met saxofonen. Met de bus reden we toen tot aan de railbike. Onze beenspieren werden getraind met de natuur rondom ons.

Toen we terug aankwamen op het domein stonden enkele bezoekers ons op te wachten: juf Stephanie, juf Jasmine en meester Geert brachten ons vandaag een bezoekje! We trokken richting restaurant waar er visbrochettes, broccolipuree en een pudding op het menu stonden.

Als avondactiviteit hadden de moni’s een toffe quiz voorbereid. Ambiance verzekerd!

 

We zijn er morgen weer, met meer nieuws uit Heer!

 

Vele groetjes,

de bosklassers