top of page

Woensdag 29/9/21

Hoi iedereen!

Vandaag stond onze daguitstap naar Dinant op het programma. Na een stevig ontbijt vertrokken we met de bus én met wat regen richting de grot ‘La Merveilleuse’. We daalden in de grot af tot op 45m diepte. We bestudeerden er stalagmieten, stalactieten en zuilen. Toen we uit de grot kwamen, klaarde het op en kwam het zonnetje tevoorschijn. Directeur Piet bracht ons vandaag een bezoekje en bracht de dag met ons door.

Daarna namen we de kabellift tot bovenaan de Citadel. Daar kregen we een rondleiding en bewonderden het mooie uitzicht over de Maasvallei. Na een lekkere picknick speelden we even op het speelplein en keerden met de kabellift of met de 408 trappen terug naar beneden.

In het stadscentrum ontdekten we de kerk ‘La Collégiale’, het huis van Adolph Sax en de brug met de saxofonen. Met de bus reden we toen tot aan de railbike. Een leuk toertje tussen de natuur en in de zon stond op het programma.

Na het douchen trokken we richting restaurant voor cordon bleu met aardappelen en erwtjes en worteltjes. Als dessertje smulden we van een lekkere pudding.

Als avondactiviteit hadden de moni’s een leuke quiz voorbereid!

 

Morgen zijn we er opnieuw met een nieuw verslagje vanuit Heer!

 

Vele groetjes,

De bosklassers

IMG_7507.JPG
bottom of page